Forskning

PH.D. PROJEKT

1. Januar 2016 påbegyndte Aagaard Klinik en erhvervsPhD om sædkvaliteten hos mænd.

Projektet, som foregår på klinikken og udføres af molekylærbiolog Anne Sofie Rex, vil blandt andet undersøge, om der er en sammenhæng mellem brud på DNA strengen i sædcellerne og deres evne til at befrugte et æg. Projektet vil ligeledes undersøge, om et kosttilskud indeholdende granatæbleekstrakt og galangarod kan ’hele’ nogle af bruddene og dermed øge graviditetschancen hos partneren.

Undersøgelserne til projektet foretages ved hjælp af et flowcytometer, der kan adskille sædcellerne fra hinanden og lægge dem på en lang række; herefter belyses hver enkelt sædcelle, og lyset fluorescerer forskelligt afhængig af, om der er få eller mange DNA skader i sædcellerne. Med denne teknik er det muligt at undersøge 10.000 sædceller på kort tid og derved få et præcist billede af sædcellernes ’indre’ kvalitet.

Anne Sofie Rex er pr. 1. januar 2016 indskrevet på ph.d. studiet på Odense Universitetshospital. Projektet er blandt andet finansieret via Innovationsfonden og hovedvejleder er professor, overlæge og ph.d., Jens Fedder. Jørn Aagaard, tidligere Cheflæge på Aagaard Klinik, er medvejleder på projektet.  

Håbet er, at Aagaard Klinik bliver endnu bedre til at hjælpe de fertilitetspatienter, der af uforklarlige grunde, ikke opnår graviditet på naturlig vis. Ligeledes er målet at kunne tilbyde endnu bedre sæd til de patienter, der køber donorstrå i klinikkens egen sædbank, Skejby CryoBank.

ET UNDERSØGELSESAPPARATUR AF HØJ KVALITET

Aagaard Klinik fokuserer på resultater igennem forskning og viden. Derfor er vores undersøgelsesapparatur af høj kvalitet. Klinikken har bl.a. en ultralydsscanner (GE PE 10), der kan udføre de mest avancerede scanninger, både i forbindelse med gynækologiske undersøgelser og operationer og i forbindelse med fertilitetsudredning og -behandling.