Graviditetsskanning

Graviditetsscanning

For at give tryghed, og for at give et lille blik ind til det aller største.

Scanning i 7. uge

Hvis du er blevet gravid ved fertilitetsbehandling (insemination eller IVF) hos os, vil du automatisk blive tilbudt en gratis scanning i 7. uge.

Scanningen foregår gennem skeden for at få et optimalt billede. Her vil vi kunne se de tidlige milepæle såsom gestationssæk, blommesæk, foster, måle CRL (længde på fostret) og og se hjerteaktion. Du vil få et print af scanningen.
 

Tidlig graviditetsscanning

Herudover tilbyder vi tidlig graviditetsscanning fra graviditetsuge 6-12.

Ved en tidlig scanning i graviditetsuge 6-12 kan man se hjerteblink. Vi oplever, at flere af vores patienter samt andre gravide, der har brug for en tryghedsscanning tidligt i graviditeten. Derfor tilbyder vi scanninger, som vi foretager med det mest avancerede udstyr, så I kan føle jer trygge.

Vi kan også se, om der er tvillinger, måle hvor lang fosteret er – og dermed fastsætte en cirka termins dato.

Vi gør opmærksom på, at vi ikke scanner for eventuelle misdannelser eller køn, hvorfor det er vigtigt at du følger din læge og din jordemoders anvisning for Nakkefoldsscanning i uge 12 og MD scanning i uge 20.

Klinikken er beliggende kun 2 minutters gang fra Aarhus Universitetshospital letbanestation og klinikken tilbyder gratis parkering.

3D scanning

Ønsker du at få et lille indblik i din babys verden inden han eller hun ser dagens lys har du muligheden for dette ved en 3D Babyface scanning, som foretages i uge 25-30.

Scanningen er en hyggelig scanning, hvor vi som regel kan se babyens ansigtstræk og mimik. Hvis babyens ansigt ligger tæt op ad livmodervæggen, moderkagen eller står med hovedet dybt i dit bækken, er det ikke teknisk muligt at tage et godt billede. I disse situationer kan vi tilbyde et ekstra gratis forsøg 1-2 uger senere.

Vi gør opmærksom på, at vi ikke scanner for eventuelle misdannelser eller køn, hvorfor det er vigtigt at du først kommer efter misdannelsesscanning i uge 20, som foretages på sygehuset.

Klinikken er beliggende kun 2 minutters gang fra Aarhus Universitetshospital letbanestation og klinikken tilbyder gratis parkering.

Tidlig kønstest

Vi tilbyder også en tidlig kønstest, hvor du kan få dit fosters køn af vide 3 uger tidligere end ved en scanning.
Dette foregår ved en blodprøve. Læs mere her.

Du bestiller tid til scanning ved at ringe til vores lægesekretærer på 86 12 61 21.