4 februar 2019

Den internationale fertilitetskoncern Virtus Health overtager Aagaard Fertilitetsklinik

Aagaard Klinik logo

Forfatter

Aagaard Klinik

Aagaard Fertilitetsklinik i Aarhus er kommet under nyt ejerskab og ledelse. Den verdensomspændende australske fertilitetsspecialist Virtus Health har købt klinikken som en del af sit europæiske netværk af fertilitetsklinikker, der tilbyder de sidste nye behandlingsmetoder inden for fertilitetsbehandling.

Aagaard Fertilitetsklinik blev grundlagt i 2004 af speciallæge i gynækologi, Jørn Aagaard med det formål at skabe en behandlingssynergi mellem fertilitet og gynækologi til gavn for patienterne. Klinikken, der er én af Danmarks førende fertilitetsklinikker, er beliggende i Skejby umiddelbart ved Aarhus Universitetshospitalet og Skejby Erhvervspark. Klinikken udfører hvert år over 5000 undersøgelser og behandlinger, med over 3500 registrerede fødsler siden starten. Klinikken tilbyder en bred vifte af fertilitetsbehandlinger inklusive PGD/PGS og DNA-fragmentering og har desuden sin egen sædbank, Skejby CryoBank.

Fertilitetsklinikken og Skejby CryoBank er af Styrelsen for Patientsikkerhed akkrediteret i henhold til EU´s udvidede vævsdirektiv.

I 2013 oprettede Jørn Aagaard, Aagaard Privathospital, som netop for 3. gang er blevet akkrediteret i henhold til Den Danske Kvalitetsmodel uden anmærkninger.

Det betyder, at Aagaard Privathospital kan modtage patienter henvist fra De Danske Regioner og fra nationale og internationale forsikringsselskaber til udredning og behandling.

Inden for forskning og uddannelse samarbejder klinikken med Odense Universitets Hospital om et ph.d.-studium og med Via University College om en del af bioanalytikeruddannelsen.

De moderne faciliteter på klinikken betyder, at Aagaard Privathospital er i stand til at tilbyde sine patienter en grundig forundersøgelse og eventuel korrigerende operative indgreb inden en påbegyndt fertilitetsbehandling.

Som medlem af det kliniske netværk under Virtus Health kan Aagaard Fertilitetsklinik nu også nyde godt af den avancerede ekspertise inden for fertilitetsbehandling, som moderkoncernen er i besiddelse af.

Med næsten 20 års erfaring inden for fertilitetsbehandling samt med hospitaler og klinikker i Europa, Australien og Singapore ligger Virtus Health i front inden for fertilitetsbehandling med verdensførende forskning og ekspertise.

Samarbejdet har allerede bevirket, at man er langt i udvikling af computerprogrammer, der anvender kunstig intelligens ved udvælgelse af de bedste æg inden tilbagelægning i kvindens livmoder.  

Aagaard Gynækologisk Klinik ejes fortsat af Jørn Aagaard. Klinikken vil uændret kunne modtage henviste patienter fra områdets praktiserende læger.

Koncernens mangeårige praksismanager Jette Søndergaard, der siden etableringen af koncernen har haft en central administrativ rolle, har med udgangen af 2018 valgt at gå på pension og er pr. 1. februar 2019 blevet afløst af Tina Juhl Svendsen, der udtaler: "Jeg glæder mig til samarbejdet med de dygtige medarbejdere, vi har her hos Aagaard. Der er nogle spændende udviklingstendenser inden for fertilitetsbehandling, og vi ligger forrest i feltet inden for nyeste teknologier. Det var meget attraktivt for mig at takke ja til ansættelse i Virtus Group, for jeg kunne tydeligt se fordelene ved at være medlem af et førende, internationalt netværk. Vi kan bygge på det fremragende arbejde, der i forvejen udføres her hos Aagaard, når vi udvider og fører klinikken videre ind i 2020."

Share this