Ægdonation

9 December 2021

Vi har rundet ægdonationsbehandling nr. 100 i år

Aagaard Clinic logo

Written by

Aagaard Clinic

Stor succes med ægdonation hos Aagaard Klinik

Det er med stor glæde, stolthed og tilfredshed, at vi kan orientere om at vores venteliste til donoræg er reduceret kraftigt, da vi har fået rigtig mange nye henvendelser fra unge kvinder, der ønsker at donorer deres æg – og dermed give livets største gave. Vi er utrolig ydmyge og meget taknemmelige!

Siden 2016, hvor loven blev ændret, har vi haft 290 modtagere af donoræg, hvoraf vi i indeværende år til d.d. har rundet 100 aspirationer/ægdonationer i 2021. Dette ser vi som en stor succes, og er meget stolte over at have hjulpet 100 kvinder/par i år.

Resultater pr. 30.06.21.

Graviditetschancerne ved brug af donoræg er et resultatgennemsnit de sidste 5 år, hvor gennemsnitsalderen er 43 år hos modtager.

I resultatperioden frem til 30.06.21 er data opgjort ud fra 222 modtagere, der har modtaget en eller flere blastocyster.

Graviditetschancen pr. modtagerforløb er 91,9%. for en positiv hCG målt i en blodprøve 10 dage efter oplægning i en frysecyklus, og 66,6% chance for et levende foster ca. 5 uger efter oplægning. Disse værdier er opnået efter i snit 1,8 ægoplægning, hvilket vil sige, at chancen for at blive gravid for et recipientpar (modtagerpar) i snit er 1,8 ægoplægning.

Grundigt forarbejde

Vores Ægdonorteam, med Anja Helveg Larsen i spidsen, laver et ualmindelig grundigt forarbejde, og gør alt hvad de kan for at finde det perfekte match til vores ægdonor recipienter. Ægdonorteamet har kontakt med (potentielle) ægdonorer lige fra de henvender sig til klinikken og ønsker at donere, og igennem hele godkendelses processen. Der er nogle, der henvender sig, som vi desværre må sortere fra, da vi har en del krav til vores ægdonorer. Du kan læse meget mere om, hvordan vores ægdonorer bliver screenet her.

Af hjertet tak

Vi sender den største tak til de kvinder, der vælger at donere deres æg til kvinder og par, der ønsker donoræg. Af alle gaver i 2021 var jeres den største - vi er jer evigt taknemmelige. Hvis du overvejer at  blive ægdonor, kan du læse mere her og henvende dig til os.

antal ægdonationer 2016-2021 aagaard klinik

Share this