Fertilitetsfighter Aagaard

5 March 2021

Fertilites Fighter: Kampen var det hele værd.

Aagaard Clinic logo

Written by

Aagaard Clinic

5 år i sekundær infertilitet og mørke, der nu endelig giver mening.

For at bryde det tabu, der stadig findes omkring fertilitetsbehandling, vælger vi at dele vores kamp med alle andre Fertilitets Fightere.

5 års intens kamp på vores barn nr. 2, og alt gik imod os. Vores datter var 10 mdr., da vi besluttede os for en familieforøgelse; en frustrerende periode på 2 år skulle gå inden jeg blev gravid. I 2017 blev det hele lyst, da vi endelig blev gravide. Dog endte det meget brat, scanningerne var håbløse mit hCG steg og steg, dog intet foster. 10 uger henne ender dette meget brat, efter jeg en aften fik meget ondt - en akutoperation viste, at den ene Æggeleder var sprunget, og jeg havde haft en graviditet uden for livmoderen. Det var en meget hård besked at få. 

I 2019 tog vi fat i en fertilitetsklinik, og en udredning for ufrivillig barnløshed viste, at alt var i skønneste orden hos os begge - dog manglede jeg en æggeleder, som nu kun gav os halve chancer i forhold til før. Vi begyndte med inseminering sammenlagt 1 1/2 år, og intet lykkedes, på trods af gode behandlinger.

Det var en lang, hård og frustrerende tid - både psysisk og fysisk, vi følte os magtesløse, og vi havde næsten opgivet alt håb. Vi var fulde af selvbebrejdelser, og vi var nærmest kede af det dagligt, hvorfor det ikke ville lykkedes, nu når vores datter kom uden kamp og så uventet. Vi havde været hele følelsesregisteret igennem mange gange.Vi besluttede os dog for at give det en aller sidste chance i forsøget på at få flere børn.
Vi kontaktede en anden klinik - Aagaard Fertilitetsklinik - og her valgte vi at forsøge med IVF/reagensglas behandling.

I første forsøg blev alle 9 æg befrugtede, og vi endte med 4 fantastiske blastocyster på 5. dagen, hvor en lille GULD-KLUMP blev lagt op, og 3 kom på frys.
Dette skulle vise sig at være lykken!! Det virkede! Aagaard Klinik skulle vise sig at være den bedste beslutning, vi nogensinde havde taget! Fantastisk behandling og utrolig søde og kompetent personale. I gør et kæmpe flot stykke arbejde, og I fik os til at føle os trygge hele vejen igennem!

Beskeden var at min “sidste” æggeleder, nok er beskadiget, så derfor var der nok intet sket i de tidligere, for med ét forsøg, der gav så gode resultater, var min partner og jeg jo det “perfekte” match!

Vi lever på lykken, intet kan få os ned nu - endelig!! Kampen har været det hele værd, selvom det har været virkelig hårdt at gennemgå. Nu står vi på den anden side - hele kampen er lige pludselig blevet til et lille, nyt menneskeliv.

Dette var vores historie om at være Fertilitets Fightere, om kampen om det “umulige” som viste sig endeligt at blive muligt. Uanset hvad du kæmper med - så bliv ved. Selvom alt føles nytteløs så kæmp! Alt godt kommer til dem som kæmper.

Aagaard Klinik kender identiteten på indlæggets forfatterinde. Delt med samtykke.

Share this